Het warme hart van De Wonne Glanerbrug- KRO Actie Warm Hart

We zijn blij als jullie op ons willen stemmen in de aanloop naar de Actie. Dat kan nog tot 14 november.
Het warme hart van De Wonne Glanerbrug
https://warmhart.kro-ncrv.nl/goede-doelen/het-warme-hart-van-de-wonne-glanerbrug
 
Aangedragen door: H Bolhuis
Omschrijf in drie regels de missie van uw goede doel
De Wonne Glanerbrug is een tijdelijk thuis voor vrouwen en vrouwen met kinderen die onderdak nodig hebben. Deze franciscaanse woon- en leefgemeenschap hoopt een plek te zijn waar haar gasten in een huiselijke sfeer op adem kunnen komen. In deze sfeer ligt het accent sterk er op, dat de gasten als mens zelf gezien worden en niet enkel hun problemen.
Waar zal het geld aan besteed worden?
De Wonne Glanerbrug heeft een ruimte in huis, die vroeger dienst deed als kapel. Deze ruimte zouden ze graag opknappen en geschikt maken als een plek waar mensen rust kunnen vinden. Het zou een stilteruimte moeten worden waar mensen, ongeacht hun geloofsovertuiging, zich thuis voelen. De situatie waarin gasten verkeren, is vaak heel stressvol. Een plek om tot zichzelf te komen kan helpen om opnieuw krachten te vinden. Een andere belangrijke behoefte is om eens samen als huisgenoten erop uit te trekken. Op die manier kunnen de mensen hun gedachten verzetten, zich ontspannen en hun problemen even achter zich laten. Denk aan een dagje dierentuin of pretpark.
Wat is uw reden om dit goede doel aan te melden?
Het door mij aangedragen goede doel wordt geleid door 2 vriendinnen van mij. Ik zie de liefde en inspanning die deze 2 dames dagelijks geven en leveren. In de 20 jaar dat de Wonne Glanerbrug bestaat, zijn meer dan 120 mensen een aantal maanden opgevangen om daarna hun leven weer zelf op te pakken. Dit alles zonder structurele subsidie. De vaste bewoners Anja en Annette proberen naast hun eigen baan en gezin de gasten een warm thuis te bieden. Dit alles op vrijwillige basis. Dat vind ik echt bewonderenswaardig. Hun motivatie komt voort uit de overtuiging echt naaste te willen zijn voor mensen in noodsituaties. De financiële bijdragen van zowel de vaste bewoners als de gasten, zijn net toereikend om de vaste lasten te dragen, maar geeft geen ruimte voor enig extra.

Share our website